13. helmikuuta 2017

Ilmakasvit

Viherkasvit tuovat kotiin raikasta ilmettä samalla kun ne rikastuttavat ilmaa. Niitä on kiva sijoitella huoneeseen, mutta niiden ongelmana on monesti hoidon puute tai laatu. Jos kotini kasvit olisivat vastuullani ei niitä todennäköisesti olisi. Siksi viidakkomme hoitaa kätevä mies.

Innostuin jokin aika sitten tekemään istutusasetelmia miniviherkasveista ja kaktuksista. Eteenkin kaktukset ovat huomioni mukaan sisustuksessa in. Ja ne ovat vedensaanninkin suhteen kärsivällisiä, mikä sopii hyvin minulle. Olen tehnyt myös muutaman istutuksen uuden kodin viemiseksi, niitä lahjoja kun on tuhottoman vaikeaa keksiä.

Mutta nyt, uusin villitykseni ovat ilmakasvit. Voiko olla yksinkertaisempaa? Osta purkki ja laita kasvi sinne. Halutessasi laita astian pohjalle vaikka hiekkaa tai kiviä. Kastele upottamalla kerran viikossa veteen.

Ostin itselle ikkunan eteen ripustettavat lasipallot, joihin laitoin ilmakasvit mustan hiekan päälle. Yksinkertaisen kaunista! Tein innostuksissani myös toisen sommitelman kynttilälyhtyyn.

Se mikä tässä tietysti mietityttää on, että mitenhän kauan nämä kasvit käsittelyssäni pysyvät hengissä ja onko tämä muka todella näin helppoa. Mies nimittäin pesi kätensä tästä touhusta ja minusta tuli ilmakasvivastaava.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti