21. lokakuuta 2013

Wrum, wrum... värikkäät pikkuautot

"Äiti, askarrellaan" - No okei!

Jo muutaman päivän ajan oli mielessä ollut idea wc-paperirullista askarrelluista kilpa-autoista. Idea tuli vastaan jossain, en edes muista missä. Mutta koska askartelu piti aloittaa heti, ennen kuin yksikään wc-paperirulla oli tyhjä, täytyi ideaa hieman soveltaa. Kuin sattumalta puukorista pilkisti esiin pahviputkilo, kapeampi kuin wc-rulla, mutta toimiva. Tehdäänkin pikkuautoja!

"Isi sahaa meille autoja". Ensin pilkottiin rulla 6 cm:n paloihin. Putkesta saimme tehtyä kuusi eriväristä kilpuria. Poika tietysti nimesi autot maalien värien perusteella. Me teimme siis Salaman, Martin, Luigin, Guidon, Vanin ja Klainarin. Ylläri, Autot hahmoja!

Ensin me maalasimme autot sormiväreillä. Äiti sai maalata puolet ja poju puolet. Olimme siis töissä Ramonen kuoritaideateljeessa. 


Sinä aikana kun autot kuivuivat perustettiin rengastehdas, Casa de la Renkaat. Äiti leikkasi renkaat pahvista ja lapsi sai painaa mustalla sormivärillä renkaiden keskelle jäljen. Äidin huomio; autossa onkin neljä rengasta (!), kahdella ei vaan pärjää :)



Ja kun rengastehdas oli saanut työnsä valmiiksi olivat automaalaamon autot kuivuneet. Renkaat liimattiin yhteistyössä. Lapsi laittoi liimaa ja äiti asensi renkaat paikalleen.


Ja eikun leikkimään! Ihan ei kolme vuotiaan keskittyminen riittänyt koko projektin loppuun saakka, mutta hauskaa meillä oli silti.




Nyt saan alkaa ideoida seuraavaa äiti-lapsi askartelua... Ehkäpä jotain on jo mielessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti