9. helmikuuta 2014

Viimeinen silaus - Keittiön sisustustaulut ja verhot

Viimeinen silaus uuteen keittiöön tapahtui tänä viikonloppuna. Hurmaavat sisustustaulut ja uudet verhot valmistuivat!

Sisustustaulujen idea on löytynyt netistä. Äitini kutsui minua nämä taulut nähtyään luovaksi, mutta korjasin tilanteen toteamalla, että en mä tätä ideaa toki ole itse keksinyt vaan nähnyt aiheesta vastaavan kuvan ja muokannut sen sitten vaan omannäköiseksi. Eli copy - paste :)

Taulujen ruokailuvälineet löytyivät äidiltäni, joka jo kerran kysyi minulta, että mitä vanhoista ruokailuvälineistä voisi tehdä. Hän lupasi luovuttaa välineet nyt minun muokattavakseni, eli taitaa siis odottaa, että osa tuloksista päätyisi myös hänen kotiinsa uudessa ilmeessä. Katsotaan...

Näiden taulujen toteutus hoitui jotakuinkin näin: eli ostin Ikeasta taulun kehykset, jotka olivat neliön malliset. Olisi ehkä kannattanut ostaa taulu, jossa lasit eivät olisi kiinnitettynä kehyksissä. Tästä seurasi pientä tuunausta ennen kuin päästiin itse aiheeseen. Omppukankaan löysin Kodin 1:stä. Se sopi hyvin käyttötarkoitukseen, sillä kankaan yksi omppukuvio oli juuri oikean kokoinen kehyksiin. Sitten pingotin kankaan taulun takalevyn pintaan. Valkoisella spray-maalilla käsittelin ruokailuvlineet, jotka siten kiinnitin kankaaseen kuumaliimalla. 

Muutama vinkki, jotka ilmenivät matkan varrella, eli metallivälineet ovat raskaat, kangas olisi ehkä kannattanyt liimata takakanteen. Ja veitsen kiinnittäminen oli haasteellista, koska kiinnityspinta oli niin vähäinen. Veitsen kädensija oli pyöristetty ja yläosan pintaa ei saanut liimattua suoraan kankaaseen. Kun taulun nosti pytyyn kallistui veitsi pois taulusta, joten tein pienen korokkeen pahvista veitsen yläosan alle, joka on kiinnittynyt sekä kankaaseen että veitseen. Näin sain siis veitsen kiinnittymään tauluun. 

Ja tässä tulos!



Taulut sopivat hyvin uuteen ilmeeseen.

Verhot ovat ihan peruskapat. Valitsin kankaaksi valkoisen pellavan, joka on tuo nurkkaan keveän vaikutelman. Eli suorat verhot, jotka on rullattu ylös vapaamuotoisesti. Kiinnittämiseen ompelin kivasta ruudullisesta kankaasta hihnat. Ensin olin ajatellut, että kiinnitän verhot ruseteilla, mutta lopulta päädyin kuitenkin solmuihin (osittain tämä johtui laskuvirheestä kankaan riittävyyden suheen...).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti