22. kesäkuuta 2014

Lasten body uuteen muotoon

Positiivinen ongelma. Lapsi oppi (okei, kai sitä vielä harjoitteluksi pitää kutsua) olemaan ilman vaippaa ja kaikki bodyt muuttuivat epäkäytännöllisiksi. Vahingon sattuessa on kätevämpää se, että kastuu vain pikkuhousut ja housut kuin koko vaatekerta.

Ratkaisu: Tehdään bodysta paita. Tälle idealle ei ehkä kannata patenttia lähteä hakemaan, sillä joku on tämän varmasti jo keksinyt aiemminkin. Juhannussunnuntai oli sopiva päivä tämän ajatuksen toteuttamiselle. 


Body rohkeasti käsittelyyn ja mahdollisimman alhaalta poikki, naks. Äitini neuvoi, että ompelukoneesta löytyy trikookankaalle ns. jousto-ommel. Ja löytyihän se ja jopa ohjekirjasta kuvallinen ohje miten helma ommellaan. Yhden koe ompeleen jälkeen totesin, että liian hankalaa ja päätin vetää sauman ihan vaan suoralla ompeleella. Ja hyvä siitä tuli! Ei alareunan tarvitse onneksi joustaa samalla tavalla kuin esimerkiksi pääntien. Ja kyllä suoraommelkin hieman joustoa alareunaan jätti.

Ekassa bodyssä tein sen virheen, että käänsin alareunan vain kerran ja ompelin. Trikoo kuitekin käpristyy, jolloin käänne saattaa vilkkua helman alta. Kokeilin vielä toisen bodyn, jossa käänsin alareunan kahteen kertaan ja siitä tuli vallan loistava.

Nyt meillä on kaksi bodya muuttuneet paidoiksi ja ilman vaippaa -harjoittelu voi jatkua! Jes. Pohdintaan jää, tarvitseeko näitä poikkaisuja tehdä lisää...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti