22. kesäkuuta 2014

Onnea 4-vuotiaalle!

Olis kai se helppoa, kun muistaisi julkaista tekstit aina ajallaan. Tämäkin on jäänyt kirjoittamatta maaliskuulta, jolloin juhlittiin esikoisen 4-vuotis synttäreitä.

Kysyin lapselta onko hänellä toivetta siitä, millä teemalla syntymäpäivät järjestetään. Ensin ei mieleen tullut oikein mitään, mutta sitten hän keksi teemaksi Pekka Töpöhäntä. Just, kiva. Siitähän keksii helposti teemaan sopivan tarjoilun. Olin ajtellut että vastauksena on Salama mcQueen tai Martti, mutta että Pekka Töpöhäntä...

Vastaus oli yllättävä, mutta jälkeenpäin ajatellen oiva, sillä luemme lapselle paljon Pekka Töpöhäntä kirjoja. Jopa niin paljon, että kirjan alkusivu, joka on kaikissa kirjoissa sama, osataan meillä sanatarkasti ulkoa. 

Ja mitäpä äiti ei lapsensa vuoksi tekisi.

En ole kakkujen valmistuksen mestari vaikka käsillä juttuja tykkäänkin tehdä. Sokerimassa on minulle melko vieras käsite. Mutta eipä siinä auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Kävin ostamassa mustaa ja harmaata elintarvikemaalia, tulostin kuvan Pekka Töpöhännästä ja aloin hommiin...


Harmaa maali hieman paakkuntui, ehkä laitoin sitä liikaa tai sitten sen olisi kuulunut jotenkin antaa kuivua välissä. Aikamoista taiteilua. Tässä lopputulos.



Sitä mitä kakku sisälsi tai minkä pohjan olen siihen leiponut en enää valitettavasti muista...

Lisäksi synttäreille tarvittiin toinen kakku ja siitä tein omin päin, kysymättä lapselta (ehkä tietoisesti, sillä jo ensimmäinen toive oli mielestäni haastava) Autot-teemaisen juustokakun. Sen ohje on hyväksi testattu Kinuskikissan Mansikkaherkkis muunnettuna Mustikkaherkikseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti