17. elokuuta 2014

Hernepesto

Olen jo useamman vuoden ajan tilannut Glorian ruoka & viini -lehteä. Aluksi (vuosia sitten) se oli kiinnostava itselleni ammatillisesti, nykyään se tukee mieheni ammattitaitoa ja on itselle veden kielelle herättävä. Välillä tuntuu, että reseptit eivät juuri kohtaa lapsiperheen ruoanvalmistutarpeita ja lehti tulee vain selattua läpi. Toisinaan kuitenkin jokin resepti jää kolkuttamaan mieleen ja päätyy myös valmistukseen.

Tänä kesänä ilmestyneessä numerossa (5/2014) oli ohje, joka jäi mieleen ja joka oli myös pakko toteuttaa. Kyseessä oli tuoreista herneistä valmistettu hernepesto. Luettuani raaka-aineluettelon suu kostui ja pystyin jopa maistamaan herneen maun suussani.

Onneksi siis saimme luoksemme vieraita, joille halusimme tarjota iltasella pientä suolaista. Tällä kertaa tarjoiluina toimivat erilaiset cocktailpalat, joista yhden toteutin hernepestolla. Kokeilu kannatti, pesto oli todella maukasta ja se on helppo valmistaa. Suurin  työ valmistuksessa oli se, kun herneet täytyi perata pois paloistaan. Muutoin pesto syntyy teemalla 'kaikki purkkiin ja soseeksi'!

Näin se valmistui:
1/2 l hernettä (tuoretta tai pakaste)
1,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
100 g raastettua parmesanjuustoa
0,5 dl oliiviöljyä
mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Tajoilin peston esipaistetun maalaispatongin päällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti