17. elokuuta 2014

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Mitä vanhemmaksi elämme, sitä vaikeammaksi muuttuu lahjojen hankkiminen merkkipäivänä. Kaikkea on, turhaa ei viitsi ostaa, tykkääkö se tästä vai olisiko tuo kivampi? Aina sama tuskainen pohdinta ja lopputuloksena on monesti jokin turhake.

Viime aikoina olemme keksineet toteuttaa lahjoja hiukan omintakeisella tavalla. Kysesssä on sankarille annettava lahjakortti, joka sisältää esim. illanvieton kanssamme kotonamme. Eli sankari saapuu paikalle ja valmistamme hänelle hyvää ruokaa kera maistuvien juomien. Illanviettoon voi lisäksi kuulua jotain tekemistä, kuten lautapelien pelailua tai keilailua tapauskohtaisesti. Saattaa lahjaan liittyä jopa yöpyminen aamiaisineen.

Ei tällaista lahjaa tietysti kenelle tahansa voi antaa. Lähimmät sukulaiset ja parhaimmat ystävät ovat kohteena otollisimpia. Siis ne joiden kanssa voisimme muutenkin viettää iltaa. Toisaalta lahja ei ole erikoinen, mutta kukaan ei ole tuumannut pahaa kyseisestä 'hemmottelusta'.

Viimeisin lahjakortti annettiin hyvälle ystävällemme 30v lahjaksi. Hän käytti lahjakortin tänä kesänä, jolloin valmistimme maukasta ruokaa, pelailimme pihapelejä, paransimme maailmaa ja tarjosimme yösijan aamiaisineen. Meillä oli mukavaa, toivon (uskon niin) että heilläkjn.

Valmistin tilaisuuteen jälkiruoaksi juustokakun. Ohjeen loihdin omasta päästä ja se onneksi onnistui erittäin hyvin.

Mansikka-valkosuklaajuustokakku by Helminna:
(valmistettu irtopohjavuokaan, halkaisija 18 cm)

Pohja
100 g Digestive-keksejä
80 g sulatettua voita

Täyte
300g tuoreita mansikoita (soseutettuna)
200 g sitruunatuorejuustoa
1 prk mansikkarahkaa
1 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
100 g valkosuklaata (sulatettuna)
5 liivatelehteä

Pinnalle tuoreita mansikoita ja valkosuklaalastuja






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti