3. toukokuuta 2016

Risusydän

Mökkikausi on startattu muutama viikko sitten. Miehillä kun on aina kauhia paniikki siitä, että vuotuiset polttopuut täytyy olla halkaistuna ennen västäräkin kevään ensi esiintymistä. Vaan mikäpä siinä, kyllä mökkeily on hauskaa koko perheen mielestä. Kevääseen liittyy mökillä aina tiettyjä puuhia joista tietysti ihka ensimmäinen on polttopiden teko. Olemme siitä mukavassa asemassa, että isäni mökin tontilla puita riittää, joten polttopuita ei koskaan tarvitse rahalla ostaa. Oman "vaivan" väärti, on lämmin koti talvella.

Kun puita kaadetaan, tulee sivutuotteena pakosti oksia. Koivunoksat ovat mulle mieluista materiaalia ja tänäkin vuonna tuli puuhasteltua muutama risutyö. Olen tehnyt risusydämiä ennenkin, mutta nyt päätin tehdä sidotumman version eli kiersin rautalankaa koko työn ympärille. Lopulta oksat eivät loppuneet, rautalanka kylläkin :)

Toin risutyöt kotiin koristeltaviksi. Löysin laatikosta kivaa pitsimäistä nauhaa josta tein yksinkertaiset rusetit. Tällä kertaa tuumasin, että less is more ja jätin koristelun minimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti