18. joulukuuta 2014

Hyvää ja rauhallista joulua!

Piparkakkutalo on rakennettu
Joulu on jo ovella
Namusia ripustettu
On jo talon katolla.

Talo on koottu ja koristeltu pikeerillä, jonka ohjeen sain vinkkinä eräältä taitavalta keittiömestarilta. Ohje pikeeriin löytyy alta. Liimaamiseen käytin pikeeriä, joka syntyy ohjetta noudattamalla. Samoin "riippuvan lumen", pursotin lopuksi tästä jähmeämmästä massasta. Otin pikeeristä puolet syrjään ja ohensin sitä sitruunamehulla ja vedellä. Ohentaminen  kannattaa tehdä pikkuhiljaa vähän kerrallaan.

Pikeeri
90 g kananmunan valkuaista
480 g tomusokeria

Ensin vatkataan valkuaiset ja 2/3 osaa siivilöidystä tomusokerista melko jämäkäksi tahnaksi. Vatkaaminen kestää noin viisi minuuttia. Sen jälkeen joukkoon siivilöidään loput tomusokerit ja seos vatkataan tasaiseksi.


Ja näistä paloista syntyi korea talvinen Muumitalo :) 


Olen tehnyt pikarpakkutaloja ennenkin, Mies on hoitanut osien liimaamisen sulatetulla sokerilla, näpit palovammoilla. Samoin tomusokerista ja vedestä valmistamani koristemassa on ollut valuvaa ja hitaasti kuivuvaa. Tämän muumitalon pelastukseksi koitui pikeeri, jota ylistän. Ja on sanomattakin selvää, että käytän tätä, ja vain tätä ohjetta jatkossa. Kiitos Mankka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti