18. joulukuuta 2014

Sydämellistä joulua

Taas on se aika vuodesta, kun joulu hiipii ovelle salakavalasti, yllättäen ja nopeaan. Enää muutama yö jouluun! Joulu saa aikaan askarteluvimman. On muka pakko kokeilla sitä, tätä ja tota. Kiireinen työarki on asettanut haasteen ajan riittämiselle. Ihan kaikkea ei vaan ehdi tehdä (mm. kirjoittaa blogitekstejä). On kuitenkin yksi asia, josta en luovu ja se on itse tehdyt joulukortit. Vielä en meinaa tässä tekstissä paljastaa niiden tämän vuotista ulkoasua, sillä postipoika ei ole vielä varmasti ehtinyt jakaa niitä vielä rakkailleni.

Paperiaskartelusta innostuneena näin muistaakseni vuoden viimeisessä Ihana-lehdessä helpolta näyttävän joulukoristeen. Nappasin ohjeen toteutukseen juuri päiväkodin myyjäisten korvilla ja valmistin samalla koristeita myyjäisiin myytäväksi. Nämä kauniit kuusenkoristeet menivätkin kuumille kiville ja nyt huomaan ettei niitä jäänyt omaan kuuseen ripustettavaksi ainuttakaan. Hätä ei toki ole tämän näköinen. Mikäli vielä aikaa jää kaivan paperileikkurini esiin ja liuskoitan vanhoja Kotiliesi-lehtiä.

Ohje on yksinkertainen ja mikäli omistaa paperileikkurin on koristeen tekeminen nopeaa. Tarvitaan 2,5 cm levyisiä liuskoja seuraavasti 4 x 21 cm, 4 x 17 cm, 4 x 15 cm ja 4 x 13 cm. Nämä pinotaan, aloittaen pisimmistä. Mikäli koristeeseen haluaa ripustusnaru niin se kannattaa asentaa tässä kohtaa liuskojen keskelle. Sitten laitetaan pinon ala- ja yläpuolelle kaksi 17 cm liuskaa, niiden päälle seuraava koko ja lopuksi lyhyimmät. Pinossa on siis keskellä pitkät ja reunoilla lyhyimmät palat. Nämä nidotaan tasaisesta päästä ensi  yhteen ja taitetaan pino puoliksi sydämenmuotoon niin että alareunastakin tulee tasainen. Lopuksi niitti myös alareunaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti