25. joulukuuta 2014

Papan keinutuoli sai isoäidin neliön

Isoäidin neliöt ovat kiehtoneet jo pitkään. Yhdistelemällä raikkaita ja rempseitä värejä voi saada aikaan ihastuttavia tilkkutöitä. Lisäksi niihin saa uppoamaan kätevästi jämälankoja, jotka töiden valmistuttua jäävät pyörimään lankavarastoon. Nimittäin ainahan jotain jää...

Muistan että joskus pienenä olen virkannut isoäidin neliöstä pannulapun ehkä toisenkin, tekniikka ei kuitenkaan ollut aktiivisessa muistissa. Suuri käsityö -lehti ilmestyi jokin aika sitten ja siinä oli hauskasti tehty koristetyyny yhdestä isosta isoäidin neliöstä. Siitä se idea sitten lähti.
Käytin hyväksi jämävillalankoja, jotka osuvasti sattuivat sävyiltään sopimaan olohuoneemme väreihin. Käyttämäni langat olivat, ainakin suurelta osin, Seitsenmän veljestä -lankaa ja koukku kokoa 4.

Valmiin neliön reunalle virkkasin kiinteillä silmukoilla siistin ulkokerroksen. Neliön kiinnitin itse ompelemani (koska kaupassa ei ollut valmista valkoista koristetyynypäällistä) valkoisen 40 x 40 tyynynpäällisen päälle käsin ompelemalla.

Mieheni isovanhemmilta peritty keinutuoli sai kaverikseen siis isoäidin neliön. Hyvin ne sointuvat yhteen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti