24. syyskuuta 2016

Avainnauha solmuillen

Olipas kiva saada ystävältä toive avainnauhasta. En nimittäin ole viime aikoina juurikaan ehtinyt tekemään helmitöitä. Ajattelin tällä kertaa muuttaa hiukan taktiikkaa ja tehdä avainnauhan solmimalla. 

Yritän aina tehdä avainnauhoista, ja koruista muutenkin, kantajan näköisiä. Käyttämäni värit tulivat kyllä ystävästäni ensiksi mieleen ja ensi intuitioon kannattaisi tietysti aina luottaa. Sorruin kuitenkin epäilemään ajatustani ja aloin ajatella hänen värejään enemmän. Lopulta totesin, että tälle värikkäälle ystävälle kävisi lähestulkoon mikä tahansa väri yhdistettynä mustaan. Asia oli varmistettava ja lopputuloksena oli vastaava toive kuin oma ensiajatukseni.

Käytin siis mustaa vahanauhaa (0,5 mm) sekä pinkkejä, vaaleanpunaisia sekä mustia helmiä, joita pujottelin aina solmujen väliin. Avainnauhan tekeminen aloitetaan tässä versiossa siitä, että mitataan kaksi pitkää nauhaa (huom. solmut vievät jonkin verran nauhan pituudesta eli nauhaa kannattaa varata tarpeeksi), jotka solmitaan puolivälistä avainklipsuun kiinni. Lähtöasetelmana on tällöin klipsusta lähtevät neljä nauhaa eli kaksi per puoli. Tämän jälkeen homma etenee solmujen ja helmien vuorotellessa oman maun mukaan. Kun nauha on tarpeeksi pitkä, päättelin nauhan makramee-solmuilla (tasosolmuja). Seuraava juttu voisikin paljastaa sen, mistä olen nämä solmut oppinut.

Nauhasta tuli mielestäni kiva. Samaa mieltä oli onneksi myös ystäväni :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti