24. syyskuuta 2016

Paperista tehty valokukkaköynnös

Nyt on käynyt niin, että blogimateriaalia on kertynyt vaikka kuinka alkusyksyn aikana, mutta kirjoittaja ei ole saanut aikaiseksi laatia niistä juttuja julkisuuteen. Vaarana on siis värkkäilyjen pölyttyminen pöytälaatikkoon. Ei kuulosta hyvältä. Niinpä päätin aloittaa jostain ja toivon jutun saavan seuraa lähiaikoina.

Päätin aloittaa ruuhkanpurkamisen yhdestä kesän erittäin mukavasta muistosta, rapujuhlista. Tosin itse rapujuhlat saavat olla seuraavan kirjoitukseni aihe, sillä tämä teksti käsittelee rapujuhliin valmistautumista, olihan minut nimittäin nimetty rapujuhlien somistevastaavaksi ja sen eteen piti tietysti tehdä jotain pientä.

Ajattelin, että alkusyksyn pimenevään iltaan toisi kivan tunnelman valonauha, jota päätin tuunata niin että jokainen valonlähde saisi oman kukkasen ja valonauhasta muodostuisikin kukkaköynnös. Ohjeen kukan tekemiseen paperista löysin eräästä kirjastosta lainaamastani kirjasta (pahoittelut, en muista kirjan nimeä). 

Mikäli haluat valmistaa itsellesi vastaavanlaisen, tässä alla on melko tarkat ohjeet kukkien askarteluun. Itse käytin paperina vanhoja kodinkuvalehtiä, joita minulta löytyy vielä jonkin verran varastosta. Vanhojen lehtien sivut ovat ohuita, joten niiden käsittely vaatii tiettyä helläkätisyyttä.



Paperista leikataan ensin neliö. Neliön tulee olla sen suuruinen, että siihen taiteltuna mahtuu terälehti (ks. kuvat alla). Terälehden koko vaikuttaa siihen, minkä kokoisen kukasta haluat tehdä.


Seuraavaksi neliö taitetaan kaksi kertaa puoliksi.


Aseta tekemäsi terälehden malli taitellun paperin päälle. Ideana on, että saat kerralla neljä toisistaan irrallaan olevaa terälehteä. Leikkaa mallinmukaisesti.


Taita jokaisen terälehden terävästä päästä kulmat keskelle. Voit helpottaa taittamista ensin taittamalla terälehden pitkittäinpäin kahtia ja painamalla taitoksen näkyviin lehden terävään kulmaan. Sen jälkeen reunat on helpompi taittaa käyttäen apuna tehtyä taiteviivaa.


Taitettuihin reunoihin laitetaan liimaa.


Liitä liimapinnat yhteen. Ennen lopullista kukan yhdistämistä liiman kannattaa antaa kuivua hetken, jotta yhdistäminen on helpompaa.


Liiman kuivuttua kiinnitä kukka liimalla yhteen.


Lopuksi terälehdet voi saksilla varovasti kihartaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti