3. syyskuuta 2016

Sisustustaulu Vallilan Aurajoki-kankaasta

Ajatukset ja ideat kannattaa joskus jättää muhimaan, eikä vaan hätäpäissään keksiä jotain kivaa toteuttamiskelpoista. Toisinaan siihen pystyn, nimittäin muhimaan jättämiseen. Useimmiten taas koitan jopa väkisin löytää ratkaisun pikemmin kuin todellisuudessa olisi tarvetta. Myönnän siis olevani kaikki-tänne-heti-nyt -ihmistyyppi. 

Tällä kertaa sain kuin sainkin pinnistettyä itseni odottamaan sitä oikeaa. Sillä onhan se niin, että kun se oikea kohdalle sattuu, niin kyllä sen tietää. Pätee moneen, tässä tapauksessa sisustustauluun.

Meillä uusittiin olohuoneen sisustusta jo kevättalvella. Kaikki lähti liikkeelle uudesta sohvasta ja lopulta vaihtoon meni myös olohuoneen tapetti sekä olohuone-keittiöakselin maalatut seinät. Vaikka tätä projektin paisumista moni nauroikin, niin todettakoon, että kyllä se vaan kannatti. Tummanruskeat, kukalliset, isokuvioiset tapetit saivat lähteä ja tilalle tuli todellakin jotain aivan muuta. Sävyt muutettiin harmaaseen ja tapetti on nyt hieman betoniseinää jäljittelevä.

Iso seinäpinta jäi odottamaan taulua. Ideoita itsetehtyyn tauluun haettiin Pinterestistä oikein vaan urakalla. Nettiä koluttiin sekä kauppoja kierrettiin ja etsittiin valmiita tauluja. Mutta ei vaan kolahtanut. Mietimme, että taulun pitäisi olla meitä kuvaava tai ainakin meille sopiva. Siinä saisi olla väriä, mielellään keltaista. 

Oltiin kesälomareissulla kiertämässä Saariston rengasreittiä ja viimeisenä etappina vierailtiin Uudessakaupungissa. Lapset leikkivät isänsä kanssa puistossa ja minä kiersin kivoja pikku kauppoja. Siinä se sitten oli. Rakkautta ensi silmäyksellä. Iso kolahdus. Eräässä kangaskaupassa oli Vallilan Aurajoki-kankaasta tehty sisustustaulu. Taulu itsessään ei mahtunut autoon (tai olisi kuulemma mahtunut, mutta minä olisin itse saanut kävellä kotiin), joten päädyin ostamaan mukaani pelkän kankaan, jonka itse pingottaisin tauluksi.


Päätimme pingoittaa kankaan styroksiin ja Bauhausista löysimme 2,5 cm paksua styroksia, mikä sopi hyvin tähän tarkoitukseen. Ensin kangasta piti hieman mallailla ja stryroksia kaventaa. Mies kavensi styroksin käsisahalla, mikä onnistui onneksi hyvin.


Kangas kiinnitettiin styroksiin pienillä nauloilla painamalla. Taulu kiinnitettiin seinään niin, että ensin ruuvit porattiin seinään ja sitten taulu painettiin paikoilleen. Kankaan pingoitus itsessään oli helppo homma, mutta seinäänkiinnittämisessä sai hiukan käyttää luovuutta. 

But I love it! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti