23. elokuuta 2013

Paholaisen hillo

Löysin eräästä seuraamastani blogista ohjeen Paholaisen hillolle. Pakkohan ohjetta oli kokeilla kun terassilla chilipuska notkui itsekasvatettuja minichilejä. Käyttämäni ohje löytyy täältä. Sovelsin ohjetta niin, että marmelaadisokerin sijaan käytin itse hillosokeria noin 3/4 kg. 


Itse en pidä hirmu tulisista mauista eikä minulla ollut mitään tietoa kasvattamieni chilien tulisuudesta. Mieheni sanoi, että joku oli meillä kylässä käydessään haukannut chiliä ja todennut ettei se oikein maistu miltään. Päätiin siis rohkeasti kokeilla chiliä kielenpäähäni. Auts ja paljon vettä! Kieltä poltteli pitkän aikaa. Tulin siihen tulokseen, että ehkäpä chilit, jotka ovat jääneet pienikasvuisimmaksi kuin toiset olivat voimakkaamman makuisia. Käytin chilejä siis hilloon melko varovaisesti. Ja muistin jopa käyttää pilkkoessa hanskoja, jota suosittelen voimakkaasti muillekin.


Valmis tuotos maistui hyvältä. Joukossa on tulisempia chilin hippuja, jotka silloin tällöin polttelevat suuta, mutta eivät kuitenkaan liikaa. Ensimmäinen ruoka johon hilloa käytin oli täytetyt tonnikalasämpylät, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti