1. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen täyskäsi

Huh hah hulinaa
monenmoista pulinaa.
Lahjoja, leikkejä, kakkua
eipä säästelty akkuja.
Melkoista menoa
ja hirmusti Legoja!


Esikoinen täytti viis
juhlanaihetta oli siis!

Äidin pikkuinen on
korvaamaton,
iso sälli, ihanuus
oma rakas suukkosuu!

Ja tarjolla meillä oli tietysti THE kakku, josta olen niin ylpeä. Pikkuiselle Lego-miehelle tietysti Lego kakku. Pohjana perinteinen suklaa sokerikakkupohja. Väliin Lime curdia ja mansikkatäytettä kahteen väliin ja yhteen väliin banaania ja marja Pilttiä. Päälle valkoinen sokerimassa ja koristeet. Hieno idea lähti Confetin blogista.


Sitten yritin tehdä Lego-palikan näköisiä keksejä. No, onhan niissä yhtäläisyyttä niin kuin värikkyys ja ehkä muoto, muuta yhdennäköisyyttä on vaikea löytää. Nämä olivat silti lasten suosikkeja. Keksit ovat perus murotaikina-keksejä joita koristelin värjätyllä pikeerillä. Ja päällä on nuppeina m&m-karkkeja.


Valmistin Oreo keksejä Kinuskikissan ohjeesta. Koristelut oli lastenkutsujen mukaiset.


Heh, ajattelin että kyllä lastenkutsuilla jotain suolaistakin kuuluu tarjota. Teimme perinteisen cocktail-tikku siilin. Lapset olivat toista mieltä ja näitä sitten syötiinkin kutsujen jälkeen aikuisten rääppiäisissä.


Ennakkojuhlissa puhallettiin ensimmäiset kynttilät sitruuna-marenkipiirakan päältä. Tämä on resepti, jota olen jo pidemmän aikaa halunnut koittaa. Joko epäonnistuin tai sitten tämä vaan ei sopinut makumaailmaani. Hyvää se toki oli, mutta ei niin hyvä kuin odotin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti