29. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen leivonnaiset

Pääsiäinen oli ja meni ja tämä teksti on odottanut kirjoittajaansa siitä saakka. Kinuskikissan innoittamana päätin valmistaa pääsiäiseksi Key Lime piirakkaa, Kinderpiirakkaa ja toisen mahdollisuuden saivat myöskin Cookiet, jotka epäonnistuivat viimekerralla.

Key Lime piirakka ohje on taivaallisen hyvä!! Tästä tulee ehdottomasti suosikkireseptini, jota valmistan useita kertoja uudelleen. Kurkkaa ohje tästä. Itse tein piirakan pyöreään irtopohjavuokaan ja ohjeen määrät toimivat siihen mainiosti.


Kinderpiirakka kuulosti niin pääsiäiseltä ja niin hyvältä että sitä oli ihan pakko myös kokeilla. Lopputulos ihan ok, melko makea pläjäys eli annospalat olisivat saaneet olla vieläkin pienemmät. Ohje löytyy tästä.


Ja tällä kertaa sain onnistumaan myös cookiet. Salaisuutena oli se, ettei taikinaa saa yhtään painella muotoon vaan se pitää nimenomaan lusikalla nostella pelille. Silloin keksit säilyvät pehmeinä. Resepti tässä.


Onneksi meillä kävi pääsiäisenaikaan ystäviä kylässä, jotta näiden herkkujen lopputulos ei näy kaikkinensa omassa vartalossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti