11. huhtikuuta 2015

Trikoopipo lapselle

Kevät kevät kevät,
Kevät kevät kevät
Lauloi punarintakin
Ja oli kevät!

Tällainen pätkä tuli mieleeni eräästä lastenkirjasta, sillä ulkona on ihanan keväinen ilma, keväisin tähän mennessä. Kevään tulo on ihanaa aikaa, luonto puhkea loistoonsa. Ruoho alkaa vihertää ja lumet ovat poissa, sipulikukat työntyvät ylös kukkapenkistä, aurinko lämmittää, puiden lehtien silmut alkavat erottua ja linnut laulavat. Loisteliasta!

Kääntöpuolena... luoja miten likaiset ikkunat, valtavat määrät pölyä ja yök miten likainen koti on pimeän talven jäljiltä. Masentavaa!

Jonakin päivänä, mutta ei tänään.

Se mistä mun piti kertoa oli asia kevääseen liittyen. Lapset pitää pukea kevyemmin ja voih, nuorimmalla ei ollut lainkaan kevyttä pipoa. Sain ostomääräyksen mieheltä, mutta koska minua on jo pidemmän aikaa himoittanut koittaa trikoon ompelua ajattelin, että pipo voisi olla riittävän simppeli materiaaliin tutustumiseen. Ja eikun kangaskaupoille ja tuumasta toimeen.

Taas sain todisteen siitä miten käsi olen ompelukoneen kanssa. Tai pikemminkin ihan ompelussa ylipäätään. Jouduin netistä kaivamaan simppelin trikoopipon ompeluohjeen, jotta hahmotukseni riitti sen toteutukseen ja vaikeuksia oli siltikin. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Pipo sai koristeekseen silitettävän pöllön. Sen ompelin vielä käsin jälkeenpäin kiinni, koska liima ei ollut tarpeeksi pitävää. Ja sisäpintaan kiinnitin nimikoinnin kätevillä silityskuvalla (joita saa ihan Prismasta).



Ja koska ompelukoneen esiin otin ompelin samalla mökille uudet verhot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti