20. syyskuuta 2013

Vaatekutsujen päätteeksi suolaista ja makeaa

Kesä kääntyy syksyyn, ilmat viilenevät ja illat pimenevät. Piristysruiskeeksi uutta vaatetta sekä äideille että rakkauden hedelmille. Mukavat vaatekutsut, kivassa tunnelmassa tulivat pidetyksi kera tuttujen ja tuntemattomienkin.

Kutsujen järjestäminen on minusta mukavaa puuhaa. On ensinnäkin "ihanaa", kun on syy siivota paremmin. Siitä riittää riemua vielä vieraiden lähdettyäkin. Lisäksi on ihan parasta, että saa syyn leipoa ja kokeilla jälleen uusia maukkaita reseptejä. Tälläkin kertaa kokeiluni löytyivät Kinuskikissan -sivuilta. Linkit ohjeisiin ovat tektissä alempana, jatka siis lukemista ;)

Suolaisen nälkään halusin jonkin kivan piirakkaohjeen kylmäsavulohesta. Löysinkin aivan verrattoman ohjeen Rucola-lohipiirakkaan. Ohje näytti hyvältä ja maistui ehkä vieläkin paremmalta. Itse oikaisin ja turvauduin pakastealtaan valmiiseen piirakkataikinaan. Tuo ohjeen ruispohja on sekin kyllä kokeilemisen arvoinen.


Makeita juttuja leivoin kolmea sorttia. Oli kakkuu, palleroi (= pops) ja keksilöisii. Kaikki maistuivat hyvältä, joskin kaikkien valmistus ei sujunut kuin strömsössä. 

Valmistamani piparit olivat Pähkinäiset Daim-keksit. Kekseistä ei ole kuvamateriaalia, koska niiden ulkonäkö ei ollut tällä kertaa minusta tuotetta imarteleva. Onneksi maussa kaikki palaset olivat kohdillaan. En löytänyt kaupasta noita ohjeen Daim-rakeita, koska etsin niitä leivontahyllystä enkä karkkihyllystä. Korvasin Daim-rakeet siis löytämälläni Wiener-Nougat -rouheella. Voin suositella! Bueno!

Halusin tällä kertaa kokeilla popsien tekemistä vaikkakaan kyseessä eivät olleet lastenkutsut, joihin popsit sopivat mielestäni hyvin hurmaavan ulkonäkönsä vuoksi. En ole ennen valmistanut popseja ja se kyllä näkyi niitä valmistaessani. Vinkkinä suosittelen lukemaan ohjeen tarkkaan ja noudattamaan ohjeessa mainituja välivaiheita.

Minun popsit valmistuivat välillä jopa kyynel silmässä. Jos kertoisin tässä mikä kaikki meni vikaan tulisi tekstiosuudesta niin pitkä, että lukija hyppäisi suoraan kyseisen kappaleen yli. Sanotaan vaikka niin, että ongelmia oli ja ne johtuivat juurikin siitä, etten malttanut lukea ohjetta loppuun saakka. Tämän vuoksi muun muassa popsit eivät tällä kertaa olleet tikunpäässä tikkarimaisesti. Maku kuitenkin ratkaisee ja pallerot maistuivat ah, niin makeilta. Käytin ohjeesta poiketen Lime curd -tahnaa sitruunan sijaan ja kuorrutteena minulla oli valkosuklaasula. Nam!


Kakuksi valitsin porkkanakakun. Tämä Kinuskipupun porkkanakakku oli minusta hauska versio perinteisestä ja maistui ihanasti appelsiinille. Ja koska kuorrute sisälsi myös valkosulkaata, joka tuntui olevan pahkinän ohella punainen lanka tarjoiluissa, ei lopputuloksesta voinut tulla muuta kuin suussa sulava.


Ostin tämän ihanan kakkuvadin kesällä eräästä Naantalilaisesta sisustusliikkeestä. Ihastuin vatiin juuri onton jalan vuoksi. Sinne on kiva tuunata tilaisuuteen sopiva tai muuten vain mieluinen sisus ja vati saa näin aina uuden ilmeen.



Ja näitä ihanuuksia kukin sitten hipelöi, sovitti ja hankki. Itse ainakin odotan jo omaa tilausta!
http://www.meandi.se/fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti