17. syyskuuta 2013

Virkattu matto

Jabadaba! I love it. 

Makuhuoneemme saa vihdoin odottamansa uuden maton. Edellinen bambumatto sanoi sopimuksen irti, ollen lattialla melkein 10 vuotta. Toivottavasti tämä uusi ja raikas tulokas pysyy kanssamme ainakin yhtä kauan.

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut virkkaavani makuuhuoneeseen uuden piristävän maton. Remontoimme makuuhuoneen kun tammikuussa vaihdoimme lastenhuoneen ja makuuhuoneen paikkoja keskenään. Silloin makuuhuoneemme sai ihastuttavan raitatapetin yhdelle seinälle tehosteeksi. Päätimme silloi tapetoida raidat vaakaan. Matto mukailee tietysti tapetin ja huoneen sävyjä.

Inspiraatio lähti kun olin ostamassa ontelokudetta aivan toiseen työhön. Huomasin värejä valitsessani ko. ruskean ja pinkin kuteen ja tiesin heti että niiden liitto muodostaisi meille täydellisen maton. Etsin perinteiseen tapaani Googlen kuvahaulla kivoja mattojen malleja ja ohjeita. Tämä oli ehdoton suosikkini löydöistäni! Ohje löytyi siis täältä.

Tein itse maton 50 silmukalla, jolloin matosta tuli 62 cm leveä. Jatkoin maton virkkausta kunnes se oli huoneeseen sopiva eli 118 cm. Sellainen huomio omasta työstäni, että langanvaihtoja ei saa tehdä liian piukkaan. Itse tein aluksi tuon virheen ja matosta meinasi tulla pikkuisen vino. Lievää venytystä ja avot! Maton alle on muuten pakko laittaa liukueste. Ilman sitä saattaa yön pimeinä tunteina muodostua kaatumisvaara. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti