7. elokuuta 2015

Aikuisten värityskirja

Kyllä, nyt on valloillaan villitys mun makuuni. Aikuisten värityskirja, jonka parissa mieli rentoutuu, rauhoittuu ja virkistyy. Ihanaa omaa aikaa, jossa keskittyminen kohdistetaan värien harmoniaan ja esteettiseen tekemiseen. I like it, no.... I love it!

Olin sivukorvalla kuullut tai jostain muistaakseni lukenut, että nyt on  tullut markkinoille aikuisille suunnattu värityskirja, jonka ideana on aikuisten luova tekeminen. En tuossa vaiheessa vielä ollut niin tosissani mietinyt harrastuksen aloittamista, mutta kun näin värityskirjan kaupassa ja selailin nopeasti sen sivuja ei ostopäätöksen tekeminen ollut vaikeaa.

Olen väritellyt lasten kanssa useaan otteeseen. Värityshetki on kuitenkin päättynyt lyhyeen, sillä lasten keskittyminen on jo loppunut, kun oma innostus on päässyt vasta parhaaseen vauhtiin. Monesti onkin käynyt niin, että lapset ovat jo poistuneet seuraavaan puuhaan, kun itse vielä nyhjään aloittamani värityskuvan parissa.

Tämä värityskirja (Zenväritys - Eläimet) on äidin pyhäkirja, johon lapset eivät saa piirtää vaikka halukkuutta onkin ollut. Tätä tehdään, kun lapset nukkuvat tai ovat täysin jokun muun puuhan parissa. Eli äidin omaa aikaa, rentoutumista. Lomalla nautinnolliseksi väritypaikaksi muodostui aurinkoinen terassi lämpimänä kesäpäivänä.

Värityskirjan parissa hurahtaa helposti pitkäkin aika. Ajankulun huomaa parhaiten jäykistyneenä niskana ja kipeänä kätenä. Järkevä värittäjä pitääkin taukoja ja on maltillinen, yksi kuva ei valmistu saman päivän aikana.

Alla on kuva ensimmäisestä valmiista kuvastani. Seuraavan kuvan teemana ovat perhoset, joista suunnittelen tekeväni jopa taulun lastenhuoneeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti