30. elokuuta 2015

Karviais-mansikkahillo

Tänä vuonna pihamme marjapuskat tuottavat vihdoin hieman runsaampaa satoa. Istutin noin kolme vuotta sitten yksinäisen mustaherukkapuskan seuraksi kaksi karviaispensasta, valkoherukan  ja vadelman.  Tänä kesänä iloitsin, sillä vadelmia tuli enemmän kuin kaksi ja ehdimme nauttia ne ennen rastaita. Vanha mustaherukka tuotti tuttuun tapaansa marjaa, jotka tänä vuonna laitoin pakkaseen ja joita olen myös jo käyttänyt pois smoothien osana. Nam!

Karviaiset antavat odottaa satoaan pisimpään. Viimein nekin kypsyivät ja sato oli jopa niin runsas, että päätin kokeilla niistä hillon valmistusta. Laitoin mukaan keitokseen myös jääkaapista löytyneet mansikat ja resepti meni kutakuinkin näin:

Vajaa 2 l karviaisia
Vajaa 1 l mansikkaa
350 g hillosokeria
0,5 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
Hyppysellinen vaniljaa


Keittelin hilloa noin puolituntia ja lopuksi vielä soseutin sen sauvasekoittimella (en oikein kestä klönttejä). Valmista hilloa tuli noin kaksi litraa.

Keitellessäni hilloa on tuoksu ainakin huumaava. Huomenna sitä on pakko hiukan maistaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti